latinica  ћирилица
11/07/2018 |  18:19 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Представници покрета Позитивне снаге Српске посјетили Дрвар

Представници покрета Позитивне снаге Српске посјетили су Дрвар, и дрварском вртићу, културно-умјетничком друштву и спортским колективима донирали неопходну опрему. Поручено је да народ Дрвара и околине није заборављен, као и да ће се пружање помоћи федералним општинама ,с већинским српским становништвом, наставити и убудуће.

Чланови покрета Позитивне снаге Српске у Дрвару су посјетили недавно отворени дјечји вртић „Мајка храброст“ и малишанима уручили пакетиће, а установи донирали неопходну комбиновану машину за прање и сушење веша.

"Желим да се захвалим тим дивним људима што мисле на нас. Ми заиста имамо добру опрему али увијек се деси да нешто недостаје. Та машина нам је стварно била потребна и значиће нам много", рекла је в.д. директорка вртића "Мајка храброст" Жељка Крнета.

Лопте и остале неопходне реквизите, у име покрета, дрварским спортским колективима уручио је наш прослављени рукометаш, Младен Бојиновић.

"Велика ми је част да сам данас овдје, да овој дјеци дам снагу да живе, напредују, раде, и да доживе своје снове као што сам их и ја доживио", истакао је Бојиновић.

Дошло је вријеме да се идеја духовне, културне и просвјетне обнове, коју заступају Позитивне снаге Српске покрене и у Дрвару, међутим, најбитније је да Дрварчани осјете да имају подршку из Републике Српске, поручили су чланови покрета.

"Велико нам је срце кад смо овдје у Дрвару. Ми смо, хајде да кажем, данас и симболично дошли да покажемо да овај наш народ није заборављен, и ми ћемо у будућим данима, мјесецима и годинама учинити све да та идеја обнове и свега што је темељно и битно за наш народ опстане", поручио је Далибор Рачић из Позитивних снага Српске. 

"Ја се искрено надам да је ово само почетак наше сарадње, која би наравно требала да се развија у оном правом смијеру, како би општина Дрвар, иако знамо да ће права и истинска помоћ ових младих људи много значити свим људима у Дрвару", изјавио је начелник општине Дрвар Горан Броћета.

А да је ова помоћ и те како важна, потврдили су и Дрварчани.

Чланови позитивних снага Српске посјетили су и дрварско културно-умјетничко друштво, и уручили им шиваћу машину и материјал, како би у будућности самостално правили народне ношње.