latinica  ћирилица
11/07/2018 |  16:44 ⇒ 12/07/2018 | 07:35 | Аутор: РТРС

Ђоковић преко Нишикорија до полуфинала!

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Вимблдона! Најбољи српски тенисер у четвртфиналу трећег Грен слем турнира сезоне савладао је Кеија Нишикорија са 3:1. По сетовима је било 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Ђоковић је одлично почео меч, лагано добио први сет, и чинило се да му побједа неће доћи у питање нити једног тренутка. Међутим, Јапанац се враћа у игру у другом сету, Ђоковић не користи брејк лопту у трећем гему, Нишикори одмах прави брејк и приводи други сет у своју корист.

У трећем сету Нишикори је повео 2:1, и имао 0:40 на сервис Ђоковић, који тек када је схватио у каквој опасности се налази, заиграо је како зна и умије. Прво спашава три брејк лопте, потом осваја свој гем, а онда и следећа четири у низу за водство од 2:1 по сетовима.

Нишикори се не предаје без борбе, одмах прави брејк у четвртом сету, али Ђоковић експресно одговара са четири гема у низу и мирно приводи меч крају за ново полуфинале.

Меч је трајао 2 сата и 40 минута, а за то вријеме Ђоковић је имао пет асова, 38 директних поена, а успио је седам пута брејкнути Нишикорија (7/14).

Ривал у полуфиналу Новаку Ђоковићу, биће Рафаел Надал, који је у маратонском мечу готово након пет часова игре био бољи од Хуана Мартина Делпотра.