latinica  ћирилица
11/07/2018 |  16:29 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Матвијенко: Мејова талац својих русофобичних изјава

Премијер Велике Британије Тереза Меј талац је својих русофобичних изјава и позива на бојкот Свјетског првенства у фудбалу у Русији, изјавила је предсједник Савјета Руске Федерације Валентина Матвијенко.
Валентина Матвијенко - Фото: AFP
Валентина МатвијенкоФото: AFP

Она је подсјетила и на велики број проблема у кабинету Мејове, као и да британски социолози виде озбиљну подијељеност друштва у вези са британском политиком, уз министре који подносе оставке и ескалирање ситуације.

"Међутим, мислим да ту има нешто више. Мислим да је Тереза Меј талац својих русофобичних ставова и чак позива на бојкот. Мора да се осјећа прилично неугодно у овој ситуацији. Због тога својим фудбалерима иу њиховом тренеру на успјесима мора да честита путем 'Твитера'", рекла је Матвијенкова.

Она је рекла да је, уколико се узме у обзир могућност да се репрезентација Енглеске пласира у финале такмичења, питање да ли ће Мејова морати да дође у Русију, због очекивања милиона британских навијача и вјеровања у њен тим, јавио је ТАСС.

Енглеска вечерас игра утакмицу полуфинала против репрезентације Хрватске. Побједник овог дуела састаће се у финалу 15. јула са Француском, која је синоћ у првом полуфиналном мечу побиједила репрезентацију Белгије.