latinica  ћирилица
11/07/2018 |  12:23 | Аутор: СРНА

Дрецун: Програмирана кампања насиља над косметским Србима

На Косову и Метохији постоји програмирана кампања континуираног насиља над Србима и њиховом имовином, оцијенио је предсједник Одбора Скупштине Србије за Космет Милован Дрецун.
Милован Дрецун - Фото: РТС
Милован ДрецунФото: РТС

Дрецун је рекао да насиље спроводи, с једне стране, Косовска полицијска служба, специјалне формације, правосуђе, а, са друге, албански екстремисти, појединци или групе.

"Све то координира један центар у Приштини. Рамуш Харадинај, највећи ратни злочинац на Косову и Метохији, каже да он нешто није знао, па ко онда наређује та хапшења? Ти који наређују хапшење Срба би требало да буду иза решетака због злочина које су починили", нагласио је Дрецун за ТВ "Пинк".

Дрецун је рекао да је јучерашње хапшење петорице Срба на Космету био медијски унапријед припремљен догађај.

"Имате медијске спин мајсторе, односно мајсторе да протуре дезинформације, полу истине, лажи, да припреме терен за оно што ће услиједити", навео је Дренцун.

Он је рекао да је будалаштина прича да предсједник Србије Александар Вучић има српску војску на Косову, коју чине припадници Косовске полицијске службе српске националности.

"То значи да би Вучић сада требало да позове припаднике косовске полиције српске националности да се искључе из полиције да би избејгао такве оптужбе. Онда следи информација да је он разговарао са неколико припадника службе и да су му се они жалили да Београд врши притисак да они изађу из те формације, која у суштини јесте војна формација", каже Дрецун.

Према његовим ријечима, Приштину је сада заболио излазак Срба из Косовских безбједносних снага.

"С обзиром на то да не могу да, на легалан начин, формирају те такозване снаге Косова, не могу да спроведу прописану законску процедуру, желе да им прибаве легитимитет", рекао је Дрецун.

Он додаје да Брисел треба да докаже да је посредник, тако што ће спријечити Албанце да врше насиље над српским народом.

"Докажите акцијом, не вербалним обећањима, да ће Заједница српских општина бити формирана. Ако то нисте у стању да учините, кажите нам", истакао је Дрецун и додао да ово није Србија која ће се условљавати ултиматумима.