latinica  ћирилица
11/07/2018 |  11:50 | Аутор: СРНА

Броћета о заједничкој Српској листи: Постигнут жељени циљ

Извршни секретар СНСД-а за Федерацију БиХ Горан Броћета изјавио је за Срну да су се заједничкој Српској листи у овом ентитету СНСД-ДНС-СП придружили и Завичајне социјалдемократе, те да се, на неки начин, постигао жељени циљ.
Горан Броћета (Фото: opstinadrvar.net) -
Горан Броћета (Фото: opstinadrvar.net)

Броћета је рекао да су се Српској листи прикључили и представници СДС-а из Мостара и Босанског Грахова, јер ова странка има само два одбора у ФБиХ.

- Око 80 одсто српских политичких партија је обједињено у Српску листу и искрено се надамо да ћемо послије избора имати много стабилније и компатибилније српске представнике у заједничким органима, односно у Владама Кантона и Представничком дому федералног Парламента и Влади Федерацији - истакао је Броћета.

Он је изразио наду да ће српски народ на тај начин моћи осјетити добробит коју би требало да донесе Српска листа када је ријеч о борби за положај и права српског народа у Федерацији, која су угрожена.

Броћета је напоменуо да су на једној страни скоро све странке које подржавају Српску листу, те да је Српска напредна странка остала сама, јер се њен програм није уклопио са програмима других странака.

- Што се тиче ПДП-а, они дјелују појединачано. Чујемо да је Општински одбор Дрвар уз СДП, а из Грахова се није нигдје пријавио - рекао је Броћета.

Он је нагласио да је на заједничком састанку договорено да ове три странке /СНСД-ДНС-СП/ пријаве Српску листу, те да је СНСД, као највећа странка, био задужен да обави формалну пријаву у Централној изборној комисији БиХ.