latinica  ћирилица
11/07/2018 |  09:06 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Калинић: СДС врви од кадра недораслог да води Српску у националном смислу

Некадашњи предсједник СДС-а Драган Калинић рекао је да је "СДС странка која, у политичком смислу, врви од криминализованог кадра, недораслог да у националном и државном смислу води Републику Српску".
Драган Калинић (фото: © Sputnik) -
Драган Калинић (фото: © Sputnik)

"Ова озбиљна превирања у СДС-у, која трају већ дуго, а кулминирала су елиминацијом Младена Босића требало би да забрину озбиљне људе, ако таквих још има у СДС-у, оним што се збива у највећој опозиционој странци у Републици Српској", изјавио је Калинић.

Калинић је нагласио да је лично задовољан што је Босића сустигла карма и што му се вратило оно што је њему урадио прије више од десет година, када га је искљичио из СДС-а, и то, како каже, на правди Бога.

Он је рекао да је "под Босићевим вајним руковођењем, СДС доживио шест пораза заредом, а са њим три велике побједе", те да је "Босић, заједно са још неким "гробарима" СДС-а, био главни промотор савезништва са политички Сарајевом како би се учврстила унитарна БиХ".

"Али да не би било забуне, није се /предсједник СДС-а Вукота/ Говедарица одрекао Босића зато што је у томе погледу био лош, већ зато што је у Обрену Петровићи нашао некога ко је још бољи за пробосанску политику и још гори избор за будућност Републике Српске. Не треба заборавити да је Петровић до сада све изборе у Добоју добијао 50 одсто уз помоћ СДА и још неких бошњачких партија", навео је Калинић.

Избором Петровића за носиоца листе у Изборној јединици два за Представнички дом парламента БиХ, каже Калинић, "Говедарица је разоткрио и себе и групу око себе попут Мирка Шаровића, Драгана Мектића, Александре Пандуревић и њихову платформу - 'само БиХ по цијену било какве или никакве Републике Српске'".

"С тога, у октобру народ треба добро да размисли за кога ће гласати и у каквој Републици Српској може да се пробуди дан након избора", поручио је Калинић.