latinica  ћирилица
10/07/2018 |  08:32 | Аутор: РТРС

Вози се по мјестимично влажним коловозима

На путевима у Републици Српској и ФБиХ, због кише која је падала током ноћи, вози се по мјестимично влажним коловозима, али без застоја, док магла дјелимично смањује видљивост, нарочито на подручју Кнежева, Мркоњић Града и Зворника, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони, посебно на путевима Бањалука-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Турбе, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор код вијадукта Црквиште у мјесту Хрваћани због изградње ауто-пута саобраћај је обустављен и преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

И у мјесту Друговићи, на дионици пута Клашнице-Прњавор, измијењен је режим одвијања саобраћаја због механизације која ради на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Ради деминирања обале Саве, у мјесту Пруд, у ФБиХ доћи ће до повремених обустава саобраћаја на регионалном путу Шамац-Пруд на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића у Шамцу. Саобраћај ће бити обустављан сваким даном од 8.00 до 16.00 часова у интервалима од 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак, деминерска радилишта Клакари Доњи од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија на начин 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања возила.

Због изградње обилазнице око Брчког, успорен је саобраћај на дионицама Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

На исти начин, уз повремене тридесетоминутне обуставе, саобраћа се на локалном путу Сјенина Ријека-Лукавица Ријека, на подручју општине Добој, радним данима од 8.00 до 16.00 часова.

Успорено се и даље вози магистралним путем Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, док је кроз Бијељину, због радова, актуелна забрана саобраћаја улицама Српске војске и 27. марта, а возила су преусмјерена на обилазницу.

Због активираних клизишта, саобраћај се одвија успорено регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, те магистралним путем Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица, док је на регионалном путу Каран-Нови Град у мјесту Раковац на снази потпуна обустава саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву, на дионици регионалног пута Кула-граница Републике Српске/Федерација БиХ Враца један, измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и Војводе Радомира Путника са уредно постављеном привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ-Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача и даље је на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Данас почињу радови на редовном одржавању тунела Бистрик /Сарајево/ на магистралном путу М-5 због чега ће се од 8.30 до 15.30 часова кроз тунел саобраћати наизмјенично једном траком.

На подручју ФБиХ за данас је планиран почетак радова и на дионици магистралног пута Олово-Кладањ /Караула/, због чега ће се на мјестима извођења радова саобраћати успорено-наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин, због радова на потпорном зиду, саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Због санације клизишта на дионици ауто-пута Лепеница-Сарајево сјевер саобраћај је код тунела Игман преусмјерен у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. Током дана од 9.00 до 13.00 часова, због радова у Црној Гори, не препоручује се кориштење прелаза Делеуша код Билеће.