latinica  ћирилица
10/07/2018 |  07:52 ⇒ 08:38 | Аутор: РТРС

Стручњаци из Српске у студијској посјети њемачкој покрајини (ФОТО)

Делегација Републике Српске, на челу са директором Републичког педагошког завода Предрагом Дамјановићем, борави у студијској посјети њемачкој покрајини Баден-Виртемберг.
Делегација из Српске у Баден-Виртембергу - Фото: РТРС
Делегација из Српске у Баден-ВиртембергуФото: РТРС

Делегацију чине директори, професори, стручни сарадници, инспектори, просвјетни савјетници, те савјетник министра просвјете и културе.

Циљ стручног студијског путовања је упознавање са системом стручног образовања у Њемачкој и важним актерима, посебно из привреде.

Делегација из Српске у Баден-Виртембергу (Фото: РТРС)

Поред посјете покрајинском Министарству културе, младих и спорта, гдје се делегација из Српске упознала са образовним системима Њемачке планирана је посјета стручним школама, привредним коморама, заводима за запошљавање, фабрици за производњу аутомобила Ауди, предузећу за производњу наставних учила, удружењу послодаваца у градовима Штутгарту, Костанци, Карслруеу, Улму и Минхену.

Циљ ове студијске посјете је сагледавање функционисања дуалног образовања у Њемачкој.

Директор Републичког педагошког завода рекао је да ће ова посјета помоћи увођењу дуалног образовања у Републици Српској, прије свега у занимањима трећег степена гдје је непоходно увођење праксе коју би ученици изводили у предузећима, с обзиром да је Српска донијела стратешка и законска документа којим је регулисано увођење дуалног образовања.