latinica  ћирилица
08/07/2018 |  21:46 ⇒ 22:09 | Аутор: РТРС

Реквијем за Младена Б.

Вијест да Младен Босић неће бити носилац листе СДС за Парламентарну скупштину БиХ и да одбија да уопште буде на листи са Обреном Петровићем, као носиоцем листе, није стигла до свих одбора СДС у Републици Српској, када је Небојша Вукановић, Босићев савјетник за "нешто", објавио реквијем за свог још актуелног шефа.
Младен Босић - Фото: РТРС
Младен БосићФото: РТРС

Лицемјерно, како само он зна, Вукановић је већ раније припремио пар пригодних реченица о свом шефу, стидљиво набрајајући Босићеве предности, које из Вукановићевог пера, као и све што напише, звуче потпуно увредљиво.

Није се Вукановић бавио разлозима овакве одлуке Вукоте Говедарице, предсједника СДС не зато што није члан те странке, како лажно сугерише, већ зато што је Говедарица управо и пресудио да Вукановића ставе на листу, и то на молбу Младена Босића. Вукановић одлично зна да до ујутру листа може бити и измијењена, и кукавички одлучује да јавно не преиспитује одлуку предсједника СДС. Вукановић исто тако добро зна да је Босић дефинитивно губитник, и не жели да своју судбину везује уз таквог човјека. Тако је Младен Босић само у једном дану два пута помислио како је хранити сироту за своју срамоту.

Небојша Вукановић

Притисак на Вукоту Говедарицу протеклих дана долазио је и од власника БН ТВ Владе Тришића, који је снажно лобирао да листу у Изборној јединици 2 носи Босић. Свако ко је протеклих дана желио да остави критички коментар на порталу БН на рачун Вукоте Говедарице, то му је било и омогућено, чиме је Владо Тришић Говедарицу упозоравао шта може да се деси уколико добро не изабере. Да притисак неће попустити поручио му је и данас, након што је Босић саопштио одлуку предсједника странке.

Младен Босић платио је цијену начина на који је смијенио Чавића, али и цијену својих лоших избора, властите неспособности и сујете. О Босићевој сујети књигу би могли написати бивши чланови СДС, који су у својеврсном егзодусу напустили СДС за вријеме његовог предсједниковања. Младен Босић има ореол губитника и кукавице, који ће остати упамћен и као шеф политичке партије, који никада и никоме није смио изаћи на црту. Каква му је била кадровска политика говори и овај дан. Најприје га је издао Вукота Говедарица, политички насљедник, кога је лично бирао, а реквијем му написао Небојша Вукановић, коме је за четири године боравка у Сарајеву омогућио да инкасира око 200 000 марака. Таман да плати најављене судске пресуде за клевету!