latinica  ћирилица
07/07/2018 |  14:26 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Соколац- Млади атлетичари освојили 17 медаља

Соколачки атлетичари заузели су екипно прво мјесто, а атлетичарке друго на 55. Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Прибоју у Србији са укупно освојених 17 медаља, рекао је вођа атлетске екипе Милан Цуровић.
Соколац - МОСИ - Фото: СРНА
Соколац - МОСИФото: СРНА

Соколачки атлетичари су у досадашњем току такмичења освојили шест златних, четири сребрне и седам бронзаних медаља.

"Поносни смо што је наша Сара Лучић оборила рекорд МОСИ скоком у вис 179 центиметара. Нови рекорд МОСИ игара постигао је и Стефан Ћуковић на 800 метара резултатом 1:51,21 минут, а наш млади атлетичар Александар Лучић, бацањем копља 63,61 метар постигао је нови лични рекорд", рекао је Цуровић.

Марко Лубарда је освојач двије златне медаље у бацању кугле и диска, а златне медаље освојили су и сестра и брат Сара и Александар Лучић, те Стефан Ћуковић.

Руководилац спортске екипе са Сокоца Вера Мијатовић је навела да су сребрне медаље освојиле женска екипа у планинарству / Милица Делић, Снежана Боровчанин и Сузана Вукосављевић/, штафета жене 400 пута 100 метара и Емилија Кушић у бацању копља.

У веома јакој кокуренцији у категорији сениорке - 68 килограма, сребрну медаљу у каратеу освојила Тамара Драшковић.

Такмичење на 55. МОСИ у Прибоју завршава се сутра, а учествује неколико хиљада спортиста из тридесетак општина са подручја југозападне Србије, сјевера Црне Горе и источног дијела Републике Српске и ФБиХ.

Такмичари ће надмећу у 15 спортских дисциплина у мушкој и женској конкуренцији.