latinica  ћирилица
06/07/2018 |  19:28 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Трећи сајам књига у Андрићграду

Промоцијом књиге "Српски језик под лупом науке" лингвисте Милоша Ковачевића и представљањем издања Андрићевог института, настављен је празник књиге у Андрићграду. Трећи сајам књига, за циљ има представљање продукције издавача из Српске и Србије. Организатор је Андрићград у сарадњи са Андрићевим институтом и Београдским сајмом књига.

Сајам књига у Андрићграду јединствен је доживљај за љубитеље писане ријечи, јер га током седмодневног одржавања прати богат културно-умјетнички програм.

Посебно представљање књижевности земље госта, а то је ове године Русија, бесједе о Александру Солењицину, Алекси Шантићу, промоције бројних књижевних дјела и часописа, као и тематске изложбе и пројекција документарног серијала Бити човек – Иво Андрић – све је то дио овогодишњег празника књиге у Андрићграду.

Своје мјесто нашло је и научно бављење српским језиком, његовим путем од Вука до данас, али и промоција дјела Андрићевог института.

А на сајамским штандовима који су окупили око 30 издавача - за сваког понешто. Издања за све генерације, од белетристике до научне литературе.

Чаролија писане ријечи у Андрићгарду завршава се 8. јула када ће бити и додијељене награде за издавачки подухват – по једно дјело објављено у Српској и Србији између два сајма.