latinica  ћирилица
06/07/2018 |  13:47 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Мајкић: Пандуревићева мандат потрошила нападајући институције Српске

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић изјавила је да је шеф Клуба СДС-а у том дому Александра Пандуревић цијели мандат потрошила кудећи, а посланици слушајући салве напада на институције Српске, на предсједника и премијера Републике Српске Милорада Додика и Жељку Цвијановић, на РТРС и Срну.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

"Та количина мржње која избија из сваке њене изјаве или коментара граничи се са острашћеношћу која се тешко може разумјети, а никако објаснити", нагласила је Мајкићева и додала да су се посланици за посљедње четири године свашта наслушали у Сарајеву од Пандуревићеве.

Зато ће, каже Мајкићева, сви посланици СНСД-а наставити да раде достојанствено као и до сада, и сачекати да се оконча рад Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

"Свјесни смо да ће свако за свој рад и понашање платити дуг према властитом народу", закључила је Мајкићева.

Пандуревићева је у току јучерашње сједнице Представничког дома на свом "Фејсбук" профилу подијелила текст са лажне странице "Фејсбука" у којој је злоупотријебљено име Срне, а у којем су неосновано нападнути Додик и МУП Српске.

На питање да прокоментарише чињеницу да за вријеме сједнице парламента дијели текст у којем су нападнуте институције Републике Српске, умјесто да их брани, за шта је добила гласове грађана Републике Српске, Пандуревићева је рекла да "није знала да је ријеч о лажној вијести", те да је "мислила да је то вијест Новинске агенције Срна".

Новинска агенција Републике Српска - СРНА обавијестила је кориснике и јавност у Републици Српској да је отварањем лажне странице под називом "СРНА - Срна Јавља" на друштвеној мрежи "Фејсбук" злоупотријебљено име националне новинске агенције.

Новинска агенција Републике Српске - СРНА нема никакве везе са наведеном лажном страницом, као ни са садржајима који се ту објављују.

Међу првима која је лајковала лажну страницу је и високи функционер СДС-а Александра Пандуревић, те с тога молимо све политичке партије, њихово чланство и симпатизере да име националне новинске агенције Републике Српске не злоупотребљавају у политичке сврхе.

Сматрамо да је на овај начин име Новинске агенције Републике Српске - СРНА злоупотријебљено у прљаву политичку кампању.