latinica  ћирилица
06/07/2018 |  12:08 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Рјешавање случаја страдања Драгичевића у надлежности Тужилаштва

Било каква одлука Народне скупштине Републике Српске не може да допринесе рјешавању случаја страдања Давида Драгичевића, јер је то у надлежности Тужилаштва, изјавио је данас у Сарајеву предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је у изјави новинарима поновио да је Народна скупштина Републике Српске на посљедњој сједници исказала свој став о извјештају Анкетног одбора с циљем сагладавања релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића, те тиме показала да посједује демократски капацитет да свако питање може ставити на дневни ред и о њему расправљати.

Он је поновио и да је сачуван дигнитет највише законодавне институције Српске тако што се Народна скупштина Републике Српске сачувала од упуштања у одређене процесе и мијешања у рад других институција.

"Случај страдања Давида Драгичевића је у искључивој надлежности Тужилаштва и ми хоћемо да институције раде и заврше посао до краја. Само на тај начин можемо допринијети и смиривању ситуације, али и да истина дође на видјело што прије. То би било најбоље за све", сматра предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске на сједници 4. јула није прихватила извјештај Анкетног одбора с циљем сагладавања релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића.