latinica  ћирилица
28/06/2018 |  12:02 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

ВЕЋИНА МИГРАНАТА У БИХ УШЛА ПРЕКО ЗВАНИЧНИХ ГРАНИЧНИХ ПРЕЛАЗА - У Приједору пронађена 32 мигранта

На подручју које покрива Полицијска управа Приједор МУП-а Српске јуче су откривена 32 илегална мигранта.
Мигрантска рута - Фото: РТРС
Мигрантска рутаФото: РТРС

Ријеч је о држављанима Сирије, Авганистана и Бангладеша која су након провјере предата Служби за послова са странцима Теренски центар Бањалука.

Приједорска полиција пронашла је јуче у 15.30 часова на подручју града 15 миграната који су на територију Републике Српске ушли из сусједних земаља, наводи се у саопштењу.

Истог дана у 18.40 часова на подручју општине Козарска Дубица полицијски службеници су пронашли 15 миграната за које је утврђено да су држављани Сирије, Авганистана и Ирака.

Наведена лица су предата у надлежност Граничне полиције БиХ.

Припадници Полицијске станице Нови Град у 20.40 часова на подручју ове општине пронашли су два мигранта, држављанина Пакистана, који су предати у надлежност Јединице граничне полиције Добрљин.

ЛУКАЧ: ОПРАВДАНА БОЈАЗАН ДА МЕЂУ МИГРАНТИМА ИМА ПРИПАДНИКА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ

Директор Федералне управе Полиције Драган Лукач изјавио је јуче да је већина миграната у БиХ ушла преко завничних граничних прелаза.

"Већина миграната који су ушли у Босну и Херцеговину границу прешла на званичним граничним прелазима, а мањи број кроз шуме, брда или планине", изјавио је Лукач јуче у Бихаћу.

Одговорајући на новинарко питање колико је оправдана бојазан да се међу мигрантима налази и припадници тзв. Исламске државе, Лукач је рекао да је "та бојазан врло оправдана и врло извјесна", преноси Кликс.