latinica  ћирилица
27/06/2018 |  14:28 | Аутор: СРНА

Група миграната биће удаљена из БиХ због нарушавања јавног реда

Припадници Службе за послове са странцима и МУП-а Унско-санског кантона пронашли су на подручју Бихаћа и Велике Кладуше 18 илегалних миграната склоних чињењу кривичних дјела и нарушавању јавног реда и мира, који су стављени под надзор у имиграциони центар у Источном Сарајеву, како би били удаљени из БиХ.
Мигранати у Унско-санском кантону (фото: rtvcazin.ba) -
Мигранати у Унско-санском кантону (фото: rtvcazin.ba)

Мигранти, који су откривени јуче, држављани су Палестине, Либије, Алжира и Сирије, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници МУП-а Унско-санског кантона су у протеклом периоду процесуирали ова лица због учесталог кршења јавног реда и мира и чињења неколико кривичних дјела, чиме су угрожавали безбједност грађана на том подручју.

Након лоцирања ове групе илегалних миграната, инспектори за странце су у просторијама Теренског центра Бихаћ спровели одговарајуће мјере, а Служба за послове са странцима изрекла им је мјере протјеривања.

Служба за послове са странцима ће и у наредном периоду, координисаним активностима, заједно са припадницима МУП-а Унско-санског кантона спроводити активности с циљем ефикаснијег рјешавања овог проблема и давања доприноса безбједности грађана, додаје се у саопштењу.

У понедјељак, 25. јуна, у Бихаћу је одржан састанак припадника полиције Унско-санског кантона и Службе за послове са странцима на којем је договорено спровођење одговарајућих оперативних активности на подручју овог града и Велике Кладуше, с циљем проналаска миграната који нарушавају јавни ред и мир, чине кривична дјела и бораве у БиХ супротно позитивним законским прописима.