latinica  ћирилица
23/06/2018 |  14:18 | Аутор: СРНА

Крстајић: Некада проклети Хаг, а данас ВАР

Селектор репрезентације Србије Младен Крстајић оштро је критиковао одлуку њемачког судије Феликса Бриха да не досуди пенал за "орлове" када је Александар Митровић оборен у казненом простору Швајцарске.
Младен Крстајић (Фото: fss.rs) -
Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

"Нажалост, само Срби су изгледа осуђени на селективну правду, некад проклети Хаг, а данас у фудбалу /Видео систем за помоћ фудбалским судијама/ ВАР...", написао је Крстајић на друштевној мрежи Инстаграм.

Крстајић послије меча није желио да коментарише суђење, нити прославе голова Албанаца у дресу Швајцарске са јасном политичком конотацијом, а седмица раније је истицао да га занима искључиво спорт, односно да ништа мимо фудбала неће коментарисати.

С обзиром да са свих страна стижу провокације од Албанаца, селектор Србије огласио се путем друштвених мрежа веома оштрим ријечима.

Крстајић је револтиран због суђења јер њемачки судија Феликс Брих није досудио очигледан фаул над Александром Митровићем у 66. минуту, када су швајцарски играчи Стефан Лихштајнер и Фабијан Шер оборили нападача Србије.

Брих није желио нити ВАР провјеру, већ је досудио фаул у нападу.

То није једина сумњива одлука судије из Њемачке, пошто је у првом полувремену дао чак три жута картона играчима Србије и то све послије једног старта без опомене.

Србија је јуче у Каљинграду изгубила од Швајцарске резултатом 2:1, а за пролаз у осмину финала Свјетског првенства потребна јој је побједа над Бразилом у посљедњој утакмици групне фазе или реми, али да у том случају Костарика треба да побиједи Швајцарску са два гола или више.