latinica  ћирилица
23/06/2018 |  13:22 ⇒ 14:15 | Аутор: СРНА

Додик - Цвијановић: Кандидати коалиције СНСД-ДНС-СП реални побједници на изборима

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас да су кандидати коалиције СНСД-ДНС-СП, које је подржало и неколико других политичких партија, реални побједници на предстојећим изборима.

Говорећи о истраживању јавног мњења, које је рађено за потребе СДС-а, а чији резултати показују да већу подршку грађана имају кандидати СНСД-а, Додик је рекао новинарима у Бањалуци да је индикативно да у СДС-у не оспоравају да то истраживање постоји.

Додик, који је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, каже да је лидер СДС-а Вукота Говедарица рекао да га "не занимају истраживања".

"Занималом би га да је боље позициониран, али према тим истраживањима, колико сам ја разумио, има 60.000 мање гласова у односу на Жељку Цвијановић", рекао је Додик и додао да је ово истраживање рађено у вријеме када Цвијановићева није била кандидована за предсједника Републике и када се спремао велики митинг који је организовао покрет "Правда за Давида".

Он истакао да је коалиција СНСД-ДНС-СП обезбиједила да Република Српска не потоне у условима када је то можда било и нормално и да се избори са огромним проблемима које је продуковала међународна економска и финасијска криза, као и поплаве.

Видео можете погледати и на нашем Јутјуб каналу:

"Ми у то улажемо сву своју енергију и стојимо иза свих пројеката", рекао је Додик.

Он је напоменуо да у овом тренутку нема важнијег инфраструктурног пројекта који је био угрожен поплавама, а да није обновљен.

"Значи, ми смо морали да станемо са свим развојним пројектима и да уђемо у процес санације штете од поплава, а многи то нису препознали. Сматрали су да је то нормално", подсјетио је Додик.

Он је напоменуо да су власти Српске помагале и привредницима чије би се пословање угасило да Влада није растеретила порезе и да није дала неке стимулансе.

"Све смо то радили у претходним годинама, уз сва подметања која су континурано ишла. И овај покрет који је ишао за тим да направи хаос на путевима Републике Српске је прекинут. Хоћу да кажем још једном да ће власт и држава функционисати тако што ће реаговати према свакоме ко мимо дозвола и предвиђених процедура одржава било какво окупљање, заустављање, угрожавање других. Нема апсолутних слобода. Слобода сваког појединца је ограничена слободом других људи", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, постоји процедура, и у Републици Српској се зна гдје се може протестовати, и нико није био спријечен да то учини.

"Чак овај покрет `Правда за Давида` одржава се све ове дане без одобрења и сва је срећа што није било неких ескалација. То говори о томе да смо имали осјећај за такво нешто, али заустављања саобраћаја наравно да неће бити. Не изазивам никога, само ћу рећи, држава ће функционисати. Ја сам поносан како функционише држава Република Српска", рекао је Додик.

Говорећи о истраживању СДС-а, потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да постоје и нека друга истраживања у јуну која су још боља са аспекта СНСД-а и коалиционих партнера.

"Видјели смо сви како изгледа то њихово истраживање", рекла је новинарима, Цвијановићева, која је кандидат за предсједника Републике Српске.

АТВ-а је недавно објавио прелиминарно истраживање, рађено за потребе СДС-а у априлу на узорку од 1.500 испитаника у Републици Српској, које показује да би 36 одсто анкетираних дало подршку СНСД-у, што је дупло више у односу на СДС, који има подршку њих 17 одсто.