latinica  ћирилица
22/06/2018 |  16:22 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Бразил сломио чврсту Костарику

Бразил је савладао Костарику у другом мечу групе Е са 2:0, а гол којим је сломљен отпор Костариканаца постигао је Кутињо у 91. минуту утакмице, да би коначан резултат у надокнади поставио Нејмар поготком у 97. минуту.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Бразил је од почетка био у посједу лопте, а након почетног испитивања снага, први су запријетили Костариканци. Гамбоа је додао до Борхеса, а његов ударац одлази мало поред гола, а промашио је и на наредно додавање.

Бразилци су десет минута након тога направили прву шансу, а погодак Жесуса поништен је због офсајда, да би у 28. минуту Кутињо сјајно упослио Нејмара чији ударац зауставља Навас. До краја првог полувремена на терену није било занимљивих ситуација.

На полувремену умјесто Вилијана у редове "Караока" улази Даглас Коста, па већ у првих пет минута наставка меча Бразил има двије велике прилике - Жесус главом погођа пречку, а онда Гамбоа скоро на гол-линији зауставља ударац Кутиња.

У 57. минуту Навас је опет одбранио ударац Нејмара, да би након тога још боље одбранио ударац Кутиња. Три минута након тога Костарика је имала прилику након корнера, али су се Бразилци некако одбранили, а у наставку акције Нејмар је лоше упослио Косту који је био у идеалној ситуацији за гол.

Нејмар је у 72. минуту имао велику шансу након што је сам освојио лопту, али је шутирао поред гола, а онда у 78. минуту судија Кујпрес након прекршаја над Нејмаром показује на бијелу тачку. Док се прва звијезда Бразила припремао за ударац, Холанђанин је одлучио да провјери своју одлуку путем ВАР технологије, гдје је видио да интензитет прекршаја над играчем ПСЖ није био довољан за казнени ударац.

Како се ближио крај утакмице, тако су и Бразилци постајали све нервознији, у 87. минуту је Касемиро покушао савладати саиграча из Реал Мадрида, али му је Навас лагано одбранио ударац. Због великог броја прекида, меч је продужен за чак шест минута, што ће донијети велику срећу за Бразил.

Фирмино је главом додао до Жесуса, а онда натрчао Кутињо који је само гурнуо лопту и савладао Наваса за ерупцију одушевљања на стадиону у Санкт Петербургу.

Коначних 2:0 поставио је Нејмар у 97. минуту.

Овом побједом, Бразил се издвојио на првом мјесту групе Е са четири бода, један више од Србије која вечерас игра против Швајцарске. У првом колу, Бразилци су ремизирали са Швајцарцима - 1:1.