latinica  ћирилица
22/06/2018 |  15:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Борићу се за своју земљу у недјељу, биће тешко

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да дијалог са Приштином представља прилику да се чује позиција Београда и да се бори за Србију и српски народ.
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг) -
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

Вучић је рекао да ће у недјељу, у наставку дијалога са Приштином, бити тешко, али да ће Београд бранити позицију Србије, борити се за своју земљу и народ и залагати се за компромис.

Биће то, истиче, још једна прилика да се чује позиција Србије и прилика за борбу за сроску земљу и народ, уз поштовање друге стране и уз жељу да се постигне рјешење.

Вучић је, у Димитровграду, на питање новинара да ли ће Србија ријешити питање пасоша, јер Срби са КиМ не могу да путују без виза, одговорио да постоји тај проблем, али да је Брисел то у више наврата заустављао.

"Надам се да ћемо пронаћи рјешење. Највећи број људи је то ријешио пријавама на неком другом мјесту. Гледамо како да пронађемо техничка рјешења за то питање", објаснио је предсједник.

На констатацију да све више младих Срба одлази са Косова и Метохије, Вучић је рекао да Србија чини што може, између осталог и довођењем инвеститора, али да је и то тешко због непостојећег безбједног правног оквира.

"Ми иначе више од 500 милиона евра издвајамо годишње за своје становништво на КиМ. Знамо да они то цијене и знају", рекао је Вучић.

Указао је да држава ради на томе да задржи српско становништво на КиМ и кроз пројекте какво је насеље Сунчана долина.

"Међутим, млади не одлазе само са Косова, већ и из Београда и других дијелова Србије. Зато је важно да што прије, по животном стандарду пристижемо друге", нагласио је Вучић.