latinica  ћирилица
21/06/2018 |  16:28 ⇒ 22/06/2018 | 08:12 | Аутор: РТРС

Додик: Мигранти свјесно пуштени у БиХ, одбацујемо њихово стационирање у Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска неће прихватити стационирање миграната, који су свјесно пуштени у БиХ.

Додик је нагласио да ниједан центар за боравак миграната неће бити отворен у Српској.

- Могу да имају само транзит и да се ослоне на наше хуманитарне организације у погледу хране и пића, али стационираних центара неће бити - категоричан је Додик.

Он је поручио да то што планирају у Сарајеву када је ријеч о мигрантима, џаба раде јер у Републици Српској одлучује власт Српске.

- То што раде у Сарајеву је џаба, овдје ми одлучујемо. Ми смо држава, ми смо власт. Нека они приме те мигранте које су сасвим свјесно пустили. То је политика која је скројена на другим мјестима. Дио бошњачке политичке елите и међународна заједница сматра да то треба да се уради и зато је и урађено. Немогуће да се та криза, која је била најизраженија 2015. године, није дотицала Босне и Херцеговине, већ се то дешава баш сад - рекао је Додик.

Предсједник Српске је рекао да то јасно указује да је у питању размјештај миграната у БиХ, а не њихов транзит кроз земљу.

- Ми одбацујемо сваку врсту стационирања миграната. Ми смо хумани, али ову кризу нисмо продуковали и не желимо да трпимо посљедице - нагласио је Додик.