latinica  ћирилица
20/06/2018 |  14:54 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Подршка за најбоље ученике и спортисте бијељинске Гимназије

Предсједник Кошаркашког клуба "Игокеа" из Лакташа Игор Додик посјетио је данас Гимназију "Филип Вишњић" у Бијељини и у име клуба пружио финансијску подршку најбољим ученицима и спортистима ове школе.
Игор Додик у посјети Гимназији "Филип Вишњић" у Бијељини - Фото: РТРС
Игор Додик у посјети Гимназији "Филип Вишњић" у БијељиниФото: РТРС

"Посљедње четири године, од када сам у клубу, највише смо улагали у младе и највећи успјех постигли са јуниорима, кадетима и школама кошарке, што је и правац дјеловања који смо одредили", рекао је Додик након разговора са директором и ученицима Гимназије.

Он је захвалио градском менаџеру Бијељине Милошу Стевановићу који је организовао ову посјету у оквиру локалне кампање "Недјеља добрих ствари" и истакао да је "Игокеа" организација која жели да допринесе развоју Републике Српске и да буде дио подршке дјеци, не само у спорту.

"У наредном периоду намјеравамо да оснујемо спортску академију у Бањалуци, што је један од разлога због чега смо кренули да обилазимо терен и да видимо дјецу која имају перспективу да нам се придруже у тиму", рекао је Додик.

Градски менаџер Стевановић рекао је новинарима да су дјеца понос друштва и додао да се значајна материјалана подршка овог кошаркашког клуба састоји од финансијских средстава, рачунарске опреме и покривања трошкова пута бијељинских гимназијалаца на такмичења у Европи и Азији.

Директор Гимназије "Филип Вишњић" у Бијељини Владимир Шавија захвалио је Додику и Стевановићу за посјету и подршку најуспјешнијим ученицима.

Међу најбољим ученицима који су присуствовали данашњој посјети Додика су ђак генерације Јана Јанковић, Јелена Томић која је члан репрезентације БиХ у шаху и у октобру иде на такмичење у Грузију, као и Милан Јосић који се бави географијом и у јуну путује у Румунију, на Балканску олимпијаду из овог предмета.

Млади Јосић захвалио је Кошаркашком клубу "Икокеа" за подршку и навео да је ова генерација једна од најуспјешнијих у скоро стогодишњој историји ове школе.