latinica  ћирилица
20/06/2018 |  13:13 | Аутор: СРНА

"Толерантан и прихватљив Приједлог закона о заштити жртава ратне тортуре"

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић сматра да је Приједлог закона о заштити жртава ратне тортуре толерантан и приватљив за све грађане БиХ.
Миленко Савановић - Фото: РТРС
Миленко СавановићФото: РТРС

Он је истакао да је у Приједлог закона уграђена већина суштинских примједаба које су током јавних расправа уложене на нацрт овог акта, међу којима је једна од најважнијих продужетак рока за подношење валидне медицинске документације.

"Јавне расправе су одржане у шест регионалних центара у Српској и већина примједаба је била оправдана. Сматрам да у јавној расправи о Приједлогу закона неће бити озбиљнијих замјерки", рекао је Савановић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући протест ратних војних инвалида у Бањалуци, који су незадовољни својим положајем, Савановић је рекао да постоји закон о правима бораца, инвалида и породица погинулих, који регулише ову област.

"Уз дужно поштовање категорија које су много страдале у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, морам истаћи да Влада излази у сусрет тим категоријама и више од онога што законска регулатива налаже", навео је Савановић.

Он је додао да је Влада Српске недавно удовољила захтјевима те популације да им се средства за помагала која користе исплаћују посредством министарства, те да то функционише.

"Увијек има оних који су незадовољни постојећим рјешењима, али ту смо да се договарамо", поручио је Савановић.