latinica  ћирилица
20/06/2018 |  08:16 ⇒ 08:18 | Аутор: РТС

Португалија против Марока, Уругвај напада Саудијце, Шпанци са Ираном

Седмог дана на Свјетском првенству у Русији играју се три меча.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Дан отвара меч Групе Б између Португалије и Марока, сусрет се игра на Лужњики стадиону у Москви са почетком у 14.00 часова.

Роналдо и другови у овај меч улазе као фаворити. Послије неријешеног резултата у првом мечу против Шпаније (3:3) Португалија се нада тријумфи у овом мечу за наставак борбе за пласман у другу фазу такмичења.

С друге стране екипи Марока послије пораза у првом колу од Ирана (0:1) игра само побједа у овом сусрету, ипак морају да се надају великом изненађењу против фаворита.

Други меч дана, на Ростов Арени од 17.00 часова играју Уругвај и Саудијска Арабија у сусрету другог кола Групе А.

Уругвај који је важио за највећег фаворита да из ове групе прође у наставак такмичење са прве позиције у првом колу су се мучили са Египтом без Салаха. Славили су минималним резултатом.

Са друге стране, Саудијска Арабија претепјела је најубједљивији пораз у досадашњем дијелу Свјетског купа. Декласирани су на отварању од Русије са 5:0 и већ сада их сви отписују у борби за нокаут фазу. Да ли могу да се врате и направе изненађење против великог фаворита Уругваја, које би им оставило наду да могу даље. Уколико буду поражени чека их ревијална утакмица у трећем колу са Египтом.

Дан затвара други меч другог кола Групе Б. На Казањ Арени од 20.00 часова играју Иран и Шпанија.

Шпанци након ремија са Португалијом траже победу, сигурно ће Иран после победе над Мароком покушати да изненади фаворита и обезбеди другу фазу такмичења.

Шпанци сигурно ништа неће препустити случају, напад је одлично функционисао и у првом мечу против Португалије, међутим, Роналдо је успио да надмудри одбрану и то три пута.

Ипак, Иранци немају таквог појединца, али имају дисциплиновану екипу, која ће сигурно намучити противника.