latinica  ћирилица
19/06/2018 |  21:25 ⇒ 20/06/2018 | 10:03 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Превише политике у раду Анкетног одбора

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да Анкетни одбор, формиран с циљем сагладавања чињеница у вези са смрћу Давида Драгичевића, неће уживати довољно подршке, те да је генерална оцјена да је у његов рад убачено превише политике.
Жељка Цвијановић - Фото: nezavisne novine
Жељка ЦвијановићФото: nezavisne novine

Цвијановићева је навела да је Анкетни одбор вођен тако да је био ограничен број оних који су позивани на саслушање, а да се тамо нису нашли многи који тврде да апсолутно знају шта се десило.

- Да су се и они нашли тамо да подастру своје одговоре тек би то онда била заокружена прича. Рађено је на начин који није дорастао, излазило се са разним квалификацијама, а било је сметњи и неслагања и око тога на који начин је прошириван сам Анкетни одбор. Ту има много ствари за које је потребно да парламент да своје мишљење - рекла је Цвијановићева за АТВ.

Цвијановићева је поновила ранији став да као човјек не жели да се политички злоупотребљавају личне трагедије, али да је, нажалост, то учињено, што се видјело и кроз рад Анкетног одбора, али и у неким другим стварима.

- Злоупотребљава се и на начин да то постоје или је све вријеме било политичко оруђе у рукама опозиције која покушава сваког живог да доведе у везу са тим догађајем. Они покушавају све нас који имамо неку позицију, а на другој смо политичкој страни, да доведу у везу са тако нечим, што је страшно - нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, то је тешка злоупотреба једне велике трагедије и то само показује "докле је дошла та политичка контаминација".

- Ако вам дође неко, ко јесте лидер опозиционе партије и каже "Нисмо довољно искористили овај случај", као човјек се најежим. Па ко сте ви људи, шта ви то користите? - упитала је Цвијановићева.

Она је поручила да треба тражити истину у сваком случају, поготово у оваквим трагедијама.