latinica  ћирилица
19/06/2018 |  11:40 ⇒ 16:29 | Аутор: Независне

Мурињо: Србија одлична, али волио бих да прође Швајцарска

Један од најбољих стручњака данашњице Жозе Мурињо похвалио је наступ српских фудбалера у побједи над Костариком (1:0) на Мундијалу у Русији, али поручио да би волио да заврше такмичење у групној фази како би Немања Матић добио одмор.
Жозе Мурињо (ФОТО: Panoramic) -
Жозе Мурињо (ФОТО: Panoramic)

Менаџер Манчестер јунајтеда је, анализирајући ситуацију у Е групи за телевизију "Руссиа Тодаy", у свом стилу поручио да би волио да Бразил и Швајцарскa, који су ремизирали 1:1, прођу даље да би Матић одморнији дочекао нову сезону.

"Србија је је добро изгледала. Не да ће Србија да иде кући послије групне фазе такмичења, то бих волио јер желим да мој играч оде раније на одмор. Знао сам да Србиja има много добрих фудбалера, снажни су, зрели и хоће да успију. Много пута сам причао са Матићем о томе колико им значи одлазак на Свјетско првенство и изгледају веома добро", рекао је Мурињо.

Португалац вјерује да Швајцарска може до ремија против Србије и да би тако отворила врата друге фазе, уз каснији тријумф над Костариком.

"Када је Швајцарска узела бод против Бразила, извјесно је да ће освојити сва три против Костарике. Вјероватно могу до једног бода са Србијом. То им доноси пет бодова и моја предвиђања могу да се остваре, да Бразил и Швајцарска оду даље. Морам да будем искрен, желим Матићу одмор", закључио је Мурињо.