latinica  ћирилица
18/06/2018 |  22:09 | Аутор: Б92

Кејн у 91. минуту спасао Енглезе очајног старта Мундијала!

Поготком капитена Харија Кејна фудбалери Енглеске побиједили су Тунис у другој утакмици првог кола групе Г Свјетског првенства у Русији – 2:1 (1:1).
СП - Русија 2018. (фото: Сергеи Карпукхин) -
СП - Русија 2018. (фото: Сергеи Карпукхин)

Кејн, који је био двоструки стријелац на овом сусрету, у самом финишу сусрета је сачекао отпадак на другој стативи послије корнера и главом затресао мрежу за велику и важну побједу.

Енглези су одиграли два различита полувремена – прво, у којем су били доминантни и друго, у којем ниједном нису угрозили гол Туниса, све до већ описаног гола нападача Тотенхема, послије којег навијачи неће бити забринути да ће им се поновити сценарио од прије четири године, када су такмичење у Бразилу завршили већ у групној фази.

Енглези су меч у Волгограду дочекали као велики фаворити, што су потврдили већ у првих пет минута, када су имали двије стотпостотне шансе – прво је промашио Џеси Лингард, да би у сљедећем нападу послужио Рахима Стерлинга који испред празног гола није успио да добро захвати лопту.

Ипак, "Горди Албион" је стигао до раног вођства преко капитена Харија Кејна. Послије ударца из угла, највиши у скоку је био Џон Стонс, његов ударац главом фантастичном парадом зауставио је Хасен. Ипак, чувар мреже Туниса није имао среће јер је лопта пала на ногу Кејну који је послао у празну мрежу – 0:1.

Послије тог поготка први голман Туниса морао је ван терена због повреде рамена, а Енглези су до краја полувремена пропустили неколико великих прилика.

Најближи да увећају предност били су поново Лингард (у два наврата), Деле Али, као и споменути штопер Стонс, а казна за промашаје стигла је након нешто више од пола сата игре.

Готово ни из чега Тунишани су стигли до шансе да изједначе – Брон је центрирао са десног бока, лопта је прелетала све играче у казненом простору, али је онда Кајл Вокер несхватљиво лактом ударио Бен Јусефа и судија је оправдано показао на бијелу тачку.

Сигуран извођач најстрожје казне био је Бенџани Саси, иако је Џордан Пикфорд закачио лопту која је завршила у доњем лијевом углу, па се на одмор отишло неријешеним резултатом.

Ако је први дио игре био занимљив и пун прилика, други је био сушта супротност – иако Тунис није уопште нападао, успио је да отупи све нападе ривала, па су Енглези тек спорадично покушавали, обично ударцима из прекида или центаршутевима са бока.

Једине двије добре шансе екипе Гарета Саутгејта у других 45 минута стигле су након корнера, а друга им је донијела тако важан и жељен гол.

Кејн је сачекао одбитак на другој стативи и, слично као код првог, потврдио да му је основна карактеристика да се нађе на правом мјесту у право вријеме.

Енглеска је дошла до три бода колико у групи Г има и Белгија, а Панама и Тунис су остале на нули.

У сљедећем колу Тунишани иду на ноге моћним Белгијанцима у суботу од 14 часова, док ће Енглези у истом термину, дан касније играти са Панамцима.