latinica  ћирилица
18/06/2018 |  20:09 ⇒ 21:07 | Аутор: Б92

Белгијанци у другом полувремену савладали Панаму

Фудбалери Белгије сигурно су започели наступ на Свјетском првенству у Русији, пошто су у оквиру групе Г савладали Панаму са 3:0.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Белгијанци су се мучили у првом полувремену, али су у наставку потпуно оправдали улогу фаворита и потврдили да желе прво мјесто у групи.

И прије почетка утакмице на Олимпијском стадиону знало се да су Белгијанци велики фаворити, а они су то почели да потврђују од првог минута, константно нападајући задњу линију ривала.

Прву прилику пропустио је Јаник Фереира Караско, када је из одличне позиције са лијеве стране слабо шутирао, да би онда Еден Азар пропустио да казни изузетно лошу реакцију капитена Панаме Романа Тореса.

Док су играчи у бијелим дресовима тек спорадично прелазили на половину Белгијанаца, играчи Роберта Мартинеса су били све ближи голу – Торес се искупио спасавши чист погодак Ромелуа Лукакуа, да би Азар био непрецизан још двапут, уз промашај и Дриса Мертенса.

Након пола сата игре у Сочију ритам је опао, Панама је успјела да одахне, а када је "преживјела" још један налет противника у финишу полувремена, било је јасно да ће се на одмор отићи без голова.

Можда је у првом одољевала, али Панама је попустила већ у првом озбиљном нападу у наставку, послије чега је Белгија лагано дошла до тријумфа.

И то на какав начин су момци у црвеном успјели да поведу - послије неколико центаршутева са десног бока и гужве у казненом простору, лопта је пала на волеј Мертенсу који је ухватио "суви лист" и послао га у супротне рашље немоћног голмана Пенеда.

Тада је било јасно да Панаму чека тежак остатак сусрета, а то је потврдио Лукаку са два поготка у размаку од шест минута.

Прво је имао лаган посао главом на идеалан центаршут Де Брејнеа, да би потом рутински реализовао контранапад и одлично додавање Азара.

Белгијанци су имали још неколико добрих ситуација, али се резултат није мијењао – ипак, и са ова три гола веома задовољни чекају наставак такмичења.