latinica  ћирилица
18/06/2018 |  20:02 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

Бањалучко Студентско позориште на фестивалу у Јужној Кореји

Екипа бањалучког Студентског позоришта отпутовала је у Јужну Кореју на Интернационални фестивал позоришта у Чунчеону. Ансамбл ће извести својеврсни српско-италијански перформанс "Божанствена комедија".

Гостовање у Јужној Кореји резултат је сарадње која је почела на фестивалу студентских позоришта Кестенбург.

- Наши гости су били јако одушевљени концептом фестивала Кустенбурга и предложилиу су да презентујемо фестивал у Јужној Кореји. То је за нас велика част, јер се показало да су наши напори дали праве резултате. Јако смо срећни што имамо прилику да презентујемо Кестенбург и у Азији - каже Неда Симић Жерајић, уредник Фестивалског програма Кестенбурга.

Бањалучани ће се представити "Божанственом комедијом", представом са много плеса и сценских креативних идеја.

- Вјерујем да ће наша екипа достојно представљати наш град и цијелу Републику Српску - каже Бојана Томашевић, директор Бањалучког студентског позоришта.

Чланице бањалучког Студентског позоришта из Београда је испратио Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Београду. Истакао је да ће бањалучко позориште на најбољи могући начин представити Српску и у далекој Кореји.

Покровитељ учешћа Студентског позоришта на престижном свјетском фестивалу је предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.