latinica  ћирилица
17/06/2018 |  12:35 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Позитивно мишљење Главне службе за ревизију Министарству просвјете Српске

Министарство просвјете и културе Републике Српске добило је позитивно мишљење Главне службе за ревизију јавног сектора Српске за финансијски извјештај за прошлу годину.
Министарство просвјете и културе Републике Српске - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културе Републике СрпскеФото: РТРС

Из Министарства је Срни речено да, према мишљењу главног ревизора, "финансијски извјештај Министарства истинито и објективно, у свим материјално значајним аспектима, приказује финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. децембар 2017. године".

"Извјештај Министарства истинито и објективно приказује приходе, примитке, расходе и издатке, као и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор важећим у Српској", прецизира се у извјештају главног ревизора.

Ревизијски налази и закључци о фер и истинитој презентацији финансијских извјештаја Министарства просвјете и културе Републике Српске се ослањају на прописани оквир финансијског извјештавања за јавни сектор у Републици Српској.

Према мишљењу главног ревизора, активности, финансијске трансакције и информације приказане у финансијским извјештајима Министарства просвјете и културе Републике Српске за 2017. годину су, у свим материјално значајним аспектима, у складу са прописима којима су регулисане.