latinica  ћирилица
17/06/2018 |  08:30 ⇒ 10:26 | Аутор: РТС

Више повријеђених у пуцњави у центру Ниша

Ухапшен је мушкарац који је ноћас око 02.45 из аутоматске пушке ранио три особе на Тргу краља Милана у Нишу, испред једног угоститељског објекта, саопштио је МУП.
Ниш - Фото: ТАНЈУГ
НишФото: ТАНЈУГ

Пуцњави је претходио сукоб у кафићу између осумњиченог И. П. (1986) и двојице младића који су били са њим у друштву са радницима обезбјеђења, након чега су њих тројица удаљени из објекта.

"Осумњичени И. П. се убрзо вратио са аутоматском пушком из које је испалио више хитаца у правцу радника обезбјеђења (1988) који се налазио испред кафића. Осим радника обезбјеђења, лакше је рањен још један мушкарац (1981) који се затекао испред кафића, а у друштву осумњиченог била су и двојица мушкараца који су претходно са њим удаљени из угоститељског објекта у центру Ниша", наведено је у саопштењу МУП-а.

Додаје су да су припадници полиције, који су били у редовној патроли недалеко од кафића на Тргу краља Милана, одмах интервенисали.

"Међутим, доласком на лице мјеста осумњичени И. П. је пуцао и на полицијске службенике и тада је ранио полицијског службеника М. М. (1987), који је покушао да га разоружа без употребе ватреног оружја, тако што је скочио на осумњиченог. Приликом интервенције лакше су повријеђена још двојица полицајаца", стоји у саопштењу.

Полицијски службеници су потом одговорили на напад И. П. и ранили га у предјелу десне ноге, након чега су га разоружали и спријечили трагичније последице.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова због сумње да је извршио кривична дјела тешко убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење, и промет оружја и експлозивних материја и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужиоцу.

Полиција интензивно трага за двојицом мушкараца који су били у друштву осумњиченог.

Сви повријеђени, међу којима је и нападач, збринути су у Клиничком центру.