latinica  ћирилица
17/06/2018 |  07:41 ⇒ 13:52 | Аутор: РТРС

"Орлови" играју први меч против Костарике

Фудбалска репрезентација Србије наступ на Свjетском првенству у Русији отвара утакмицом против Костарике у Самари од 14.00 часова.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Обје репрезентације желе да отворе Мундијал побjедом, која би знатно олакшала пут до нокаут фазе такмичења.

"Орлови" су у Русију допутовали са новим селектором и неким новим, младим снагама, који у комбинацији са искусним играчима могу представљати прави однос снага у надању да остваре највећи успјех, још од 1930. и 1962. године.

"Задовољни смо атмосфером и радом који смо имали. Није лако, рекао сам 100 пута, играчи су изашли из напорних сезона... Мислим да смо направили добар увод у оно што нас чека. Могу да будем задовољан односом ван терена и на тренингу, као и виђеним на мечевима са Чилеом и Боливијом", рекао је Крстајић на конференцији за медије у Самари дан пред меч.

Костарика са друге стране важи за веома незгодног противника, што су и доказали на прошлом првенству, који им је највећи успјех у историји, у којем су у групној фази били бољи од Енглеске, Италије и Уругваја, да би у нокаут фази избацили Грке и испали од Холандије на пенале.

Ипак "тикоси" сада неће имати готово домаћу атмосферу као у Бразилу, али свакако посједују играче способне да направе још једно изнанеђење на Свјетском првенству.

Утакмица између Србије и Костарике игра се на "Космос арени" од 14.00 часова у Самари.

Подсјећамо, јуче је Хрватска побиједила Нигерију, Данска је била боља од Перуафаворизована Аегентина је ремизирала са Исландом, а Француска је била боља од Аустралије.