latinica  ћирилица
16/06/2018 |  21:09 ⇒ 23:32 | Аутор: РТРС

Данска боља од Перуа, Куева трагичар

Фудбалери Данске савладали су селекцију Перуа са 1:0 у оквуру другог меча Групе Ц.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Играч Перуа Куева промашио је пенал у надокнади првог полувремена, док је једини стријелац на мечу био Јусуф Поулсен у 59. минуту.

Веома занимљив меч одигран је на "Мордовија арени" у Саранску, након којег Данска односи три бода против Перуа голом Поулсена.

Није било Данцима лако јер су од самог старта Перуанци силовито кренули ка њиховом голу. Након почетне кризе Данци су успјели да консолидују своје редове и да полако траже мане Перуа и да их искористе. 

Ипак, пред сам крај првог полувремена Поулсен прави фаул над Куевом, међутим играч над којим је направљен пенал га и не користи након што лопта далеко иде изнад гола.

Друго полувријеме донијело је и једини гол на мечу, када је Данска у 59. минуту повукла сјајну контру, Ериксен је упослио Поулсена који на лијеп начин тресе мрежу Перуа.

До краја меча Перу је кренуо у тоталну офанзиву, на све или ништа, и умало да им то пође за руком у неколико наврата, али то није дозволио сјајни Каспер Шмајхел, голман Данске који је имао чак шест одбрана на мечу, од чега су се двије истакле више од осталих.

Покушавали су Куева, Гереро, Фарфан и многи играчи Перуа, али једноставно нису имали концентрације и среће да изједначе резултат.

У првом мечу Групе Ц, Француска је савладала Аустралију са 2:1. 

Данци и Французи су изједначени у Групи Ц са три освојена бода, док су без бодова Аустралија и Перу.

У наредном колу Данска игра против Аустралије, док Перу игра са Французима.