latinica  ћирилица
16/06/2018 |  14:06 ⇒ 17:14 | Аутор: Б92

Погба лобом прекинуо мучење и срушио Аустралију!

Фудбалери Француске побиједили су Аустралију са 2:1, у првом колу групе Ц Свјетског првенства у Русији.
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018. -
Свјетско првенство у фудбалу Русија 2018.

Изабраници Дидијеа Дешана тешко муком дошли су до тријумфа, иако се предвиђало да ће ово бити лак посао за "Триколоре".

Голове за домаћи састав постигли су Гризман у 58. и Погба у 81, док је једини погодак за "Сокеросе" постигао Јединак у 62.

Први пут на Мундијалу примјењена је ВАР технологија и то код првог гола Француске. Гризман је пао у казненом простору и судија Куња није досудио једанеастерац.

Ипак, послије гледања снимка утврђено је да је било елемената за пенал, и он је и досуђен. Нападач Атлетико Мадрида узео је лопту и погодио за 1:0.

Очекивало се да ће Француска послије гола да заигра још боље, међутим невјероватна несмотреност Самуела Умтитија донијела је пенал Аустралији. Штопер Барселоне играо је руком у казненом простору и судија Куњо је показао на бијелу тачку.

Миле Јединак узео је лопту и сигурним шутем савладао Ига Лориса. Француска је поново покушавала, али су им напади били јалови. Све до 81. минуту када је Погба погодио за 2:1 и тако поставио коначан резултат.

Имали су "Триколори" до краја још неке полушансе, али на семафору остало је 2:1.

Други меч групе Ц играју Перу и Данска од 18 часова. Од 15 часова састају се Аргентина и Исланд.

За крај програма трећег дана Мундијала, нама вјероватно и најзанимљивији дуел је на програму. Хрватска ће започети Свјетско првенство, а противник им је селекција Нигерије. Овај сусрет игра се од 21.00 час.