latinica  ћирилица
15/06/2018 |  14:09 | Аутор: СРНА

Милан Кнежевић изашао из затвора

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изашао је из Завода за извршење кривичних санкција у којем је провео три мјесеца због напада на полицајца 17. октобра 2015. године током мирних демонстрација тог опозиционог савеза испред Скупштине Црне Горе.
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet) -
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet)

У саопштењу из ДФ-а наводи се да је Предсједништво ДФ-а данас, након изласка Кнежевића из затвора, одржало сједницу на којој је разматрана актуелна политичка ситуација у Црној Гори.

Из ДФ-а су најавили да ће се Кнежевић јавности обратити у понедјељак, 18. јуна, током засједања Скупштине на којем ће, како су казали, учествовати сви посланици ДФ-а.

У саопштењу се оцјењује да актуелна власт, медији блиски њој и америчкој Амбасади, неке невладине организације и дијелови опозиције упорно покушавају да сакрију чињеницу да је Кнежевић био политички затвореник.

"Изрицање првостепене пресуде, њена правоснажност и упућивање позива за затвор, дио су опсежних и брижљиво припреманих активности Мила Ђукановића да по сваку цијену освоји предсједнички мандат и тиме учврсти власт, али и да Демократска партије социјалиста и њени сателити освоје власт у свих 11 општина", оцијенили су из ДФ-а.

У саопштењу се наводи и да је "за вријеме прогона Кнежевића, ДФ-а и функционера тог савеза примјетно одсуство минимума солидарности опозиције".

"Шта више, један њен дио, оличен у коалицији Демократа и Грађанског покрета УРА, активно учествује у кампањи противу ДФ-а", наводи се у саопштењу.

Кнежћевић је у Заводу за извршење кривичних санкција био од 20. марта.