latinica  ћирилица
15/06/2018 |  13:10 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Мамић након рочишта: Не знам за чији је ово рачун

Суд Босне и Херцеговине донио је одлуку о обустави поступка изручења Здравка Мамића Републици Хрватској, потврдио је данас његов адвокат Ивица Рајић.

Мамић се након рочишта обратио јавности и рекао да се чуди што новинари нису поставили важна питања хрватском министру правде.

''Слободно се могу кретати по цијелој БиХ. Покушао сам по 101. пута промишљати зашто ми се све то дешава. Чуди ме да ви, новинари, који сте коректив сваке власти, да нико не пита министра правосуђа, реците да ли је господин Мишковић за то имао овлаштење. Они тврде да је Динамо оштећен, Динамо тврди да није. Па како је то могуће?'', рекао је Мамић.

Више се нећу уопше бранити, нећу ништа говорити, додао је.

''Једноставно се питам који сам то дио ја и којег пројекта? Све што се може прекршити у једној држави, прекршило се Здравку Мамићу. Стално се воде дебате на друштвеним мрежама, да ли некога у мојој земљи, у мојој Хрватској и у Босни и Херцеговини, другој мојој земљи, да ли држава функционише на бази Устава. Замислите да вашу дјецу оперишу месари? Не знам за чији је ово рачун, Тужилаштво је прекршло све могуће законе која постоје'', поручио је он.

Он ће, рекао је, након одлуке Суда отићи у Међугорје.

''Идем у Међугорје. Ја бих вас молио, апелујем, као што мене питате, преклињем вас, питајте и назовите министра правосуђа, реците министре да ли и је Свен Мишковић положио правосудни испит. Он данас нема неопходне услове. Он је неовлаштени тужилац. Ако Динамо каже ми нисмо оштећени, ми смо поносни на рад управа и господина Мамића, приватна правна особа каже да не тражи оштећење. Ја сам дио неког пројекта који нико од нас па и ја, не можемо докучити'', додао је.

''Оно што њих убија је истина за коју се ја залажем'', закључио је Мамић.

Извор: Н1