latinica  ћирилица
15/06/2018 |  08:18 | Аутор: СРНА

Мокри коловози, магла у котлинама

У Републици Српској саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а у котлинама и уз ријечне токове, као и преко планинских превоја, мјестимично је смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Опасност од одрона земље и камења на коловоз повећана је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона, саобраћај се и даље одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила.

Због деминирања терена, саобраћај се обуставља 30 минута и пропушта 15 минута на магистралном путу Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13/ од 8.00 до 18.00 часова.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању са ауто-путем у зони вијадукта "Црквиште", обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини због изградње ауто-пута.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, биће измијењен режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој до 30. септембра.

Режим одвијања саобраћаја у градском подручју Брчког биће измијењен због изградње кружне раскрснице Илићка, на дијелу магистралног пута, на споју улица Бијељинска и Илићка један.

Због изградње обилазнице око Брчког, саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко један-Брчко два.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због припрема за рехабилитацију магистралног пута М-17 дионица Модрича-Каруше и магистралног пута дионица Дервента /Жировина/-Шешлије саобраћај се одвија једном траком не дуже од 15 минута.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила, чија укупна маса прелази 16 тона.

Саобраћај се одвија успорено, због активираних клизишта, на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, саобраћа се једном траком наизмјенично због активираних клизишта.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На подручју Федерације БиХ /ФБиХ/ је поводом Рамазанског бајрама од данас до недјеље, 17. јуна, у поноћ, забрањен превоз експлозивних материја.

У ФБиХ јутрос се саобраћа по претежно влажним коловозима, а фреквенција возила је појачана у близини већих градских центара.

На дионици А-1 Лепеница-Тарчин, због радова на потпорном зиду, саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.

Због санације клизишта на дионици А-1 Сарајево сјевер-Лепеница, саобраћај је код тунела "Игман" преусмјерен у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.