latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:29 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Навијачима Нигерије забрањено да уносе кокошке на стадион

Локалне власти Калињинграда забраниле су навијачима Нигерије да на утакмицу са Хрватском, 16. јуна, донесу кокошке, мада оне представљају једну од навијачких реликвија Нигеријаца.
Навијачи Нигерије (Фото: nigerianews.net) -
Навијачи Нигерије (Фото: nigerianews.net)

У информациони центар стиже мноштво најразличитијих захтјева. Тако су навијачи Нигерије питали могу ли на стадион да унесу кокошке.

"То је њихов симбол који уобичајено користе на свим утакмицама, али смо одговорили да то не долази у обзир", објашњава министар културе и туризма Калињинградске области Андреј Јермак.

Ипак, ако Нигеријци желе да бодре своју репрезенацију на неком другом мјесту, а не на стадиону, локалне власти ће их упутити на праве адресе за куповину кокошака.

У Калињинградској области очекује се долазак између 130.000 и 150.000 навијача, наводе руски медији.

Руса ће на утакмицама, како се очекује, бити до 15.000, по 10.000 мјеста резервисано је за навијаче из земаља чије се екипе састају, а преосталих 10.000 требало би да заузму гледаоци из других крајева свијета.

У Калињинграду ће за вријеме Свјетског првенства бити одигране четири утакмице: 16. јуна Нигерија-Хрватска, 22. јуна Србија-Швајцарска, 25. јуна Шпанија-Мароко и 28. јуна Енглеска-Белгија.