latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:27 ⇒ 15:28 | Аутор: СРНА

Бањалучки oдборници 26. јуна о стратегији развоја културе

Скупштина града Бањалука разматраће на сједници, која је заказана за 26. јун, Приједлог стратегије развоја културе града за период 2018-2028. године.
Бањалука: Скупштина града (архив) - Фото: РТРС
Бањалука: Скупштина града (архив)Фото: РТРС

Градоначелник Игор Радојичић рекао је, након данашње сједнице Колегијума Скупштине града, да би усвајањем овог документа Бањалука први пут добила Статегију развоја културе, те да је то један од услова за кандидатуру за европску пријестоницу културе.

На сједници 26. јуна требало би да буде разматран и Приједлог одлуке о оснивању форума за безбједност грађана.

"Позитивна искуства о оваквом форуму постоје у цијелом свијету, као начин укључивања грађана у разматрање стања безбједности и предлагања различитих мјера од различитих институција и организација, невладиних организација, до грађана", навео је Радојичић.

На дневном реду ове сједнице требало би да се нађе и извјештај о спровођењу Локалног еколошког акционог плана за град Бањалуку и информација о стању судских и управних поступака, као и више тачака из области просторног планирања и имовинских односа, саопштено је из Градске управе.

Посљедња тачка дневног реда су кадровска питања, међу којима је и именовање директора Јавне установе "Раднички универзитет" и именовање чланова школских одобра из реда представника локалне заједнце у основним и средњим школама на подручју града.

Скупштина ће на овој сједници разматрати извјештаје о пословању "Водовода", "Градског гробља" и "Чистоће".

Предсједник Скупштине града Зоран Талић је рекао је да је било планирано да се ради и у јулу, али да је дио одборника најавио годишње одморе, па је одлучено да скупштинска љетна пауза буде направљена тада, а да наредна сједница буде крајем августа.

"Скупштина се држи динамике и плана рада. Пратимо редовно кварталну реализацију програма и могу да потврдим да све иде својим током", навео је Талић.