latinica  ћирилица
14/06/2018 |  15:15 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

Деђански: Након Македоније, биће повећан притисак на Српску

Предсједник Центра за развој међународне сарадње Стевица Деђански очекује да ће, након рјешавања питања Македоније, бити повећан притисак на Републику Српску ради деблокирања НАТО интеграција БиХ.
Стевица Деђански -
Стевица Деђански

Он је у изјави Срни оцијенио да ће у Републици Српској бити примијењен модел који је постао врста матрице, а кориштен је и у Македонији "где је напада бивша власт на основу тврдњи да су криминалци и непопуларни у народу, а на крају су помели њих и довели друге криминалце који пристају да промене назив државе, одрекну се македонске националности и уђу у НАТО пакт".

Деђански сматра да су реализатори тог модела у Републици Српској већ направили неколико грешака у корацима.

"Великим нападима којима се у последње време обрушавају на председника /Републике Српске Милорада/ Додика због тога што је истакао кандидатуру за члана Председништва БиХ консолидују народ који схвата одакле ветар дува", рекао је Деђански.

Према његовим ријечима, они ће "морати да промене тактику ако желе да на тај начин промене власт у Републици Српској и доведу своје марионете".

"Тактика коју они примењују је сувише очигледна и српски народ је то много боље схватио него македонски", рекао је Деђански.