latinica  ћирилица
14/06/2018 |  09:33 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Бањалука: Почетак радова на изградњи новог Зеленог моста (ФОТО)

У Бањалуци је данас озваничен почетак радова на уклањању конструкције дотрајалог Зеленог моста и изградње новог, у шта ће Град уложити 2,2 милиона КМ.
Потписивање уговора - Фото: РТРС
Потписивање уговораФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потписао је са директором предузећа Приједорпутеви, Раденком Црногорцем, уговор о изградњи новог моста. 

Потписивању су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министар науке и технологије Ален Шеранић, директор предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић, те начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

 

Радојичић је подсјетио да је прошле године, током редовне реконструкције, утврђено да мост више није за употребу, те да је за неколико мјесеци урађена ревизија, израђен пројекат, проведен тендер и изабран извођач радова.

- Мост ће бити модеран и квалитетан. Досадашњи је имао само једну саобраћајну траку, док ће нови имати обје, као и пјешачке и бициклистичке стазе, расвјету и видиковац - прецизирао је Радојичић.

Црногорац је захвалио Градској управи на указаном повјерењу и рекао да је рок за завршетак радова пет мјесеци.

- Највећи изазов биће армирани бетонски носачи и њихово постављање - рекао је он.

Фото: РТРС

Нови мост, пројектоване ширине од 14 метара и са двије коловозне траке, укључујући и пјешачке и бициклистичке стазе, требало би да буде завршен до децембра ове године.

Због почетка изградње новог Зеленог моста, овог љета неће бити могуће купање на градској плажи Абација.