latinica  ћирилица
13/06/2018 |  20:29 ⇒ 14/06/2018 | 09:07 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Влада наставља да води одговорну економску политику

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић на састанку са извршним директором ММФ-а Антонијем де Ланојем истакла је да ће Влада наставити да води одговорну економску политику, мјерама на унапређењу привредног амбијента, и да ће наставити дијалог са социјалним партнерима.

Поручила је да је Српска посвећена реформским процесима, што потврђују макро-економски показатељи и континуиран економски раст. Гостујући у нашој емисији "Телеринг", Цвијановићева је подсјетила да је Српска у неколико наврата отказала транше када је ријеч о трезорским записима и обвезницама, јер јој није био потребан новац.

"Сад радимо нешто друго, не зато што нам је потребан новац и што га нисмо могли наћи на другом мјесту. Покушај да се изађе на Међународно тржиште капитала не значи да смо у финансијској стисци, већ јер је политички важно да се нађемо на Међународном тржишту капитала са именом и презименом, као Република Српска. Није притисак финансијски, ово је била политичка одлука, спремали смо се за њу, најавили смо је и сад имамо нешто на сцени", нагласила је Цвијановић.