latinica  ћирилица
13/06/2018 |  20:19 | Аутор: СРНА

Човић: Обезбиједити интегрисање и међусобну повезаност Хрвата

Најважнији задатак који стоји пред хрватским народом јесте да се обезбиједи његово интегрисање и међусобна повезаност, поручио је данас у Витезу члан Предсједништва БиХ Драган Човић током оснивачке скупштине Удружења Хрвата у БиХ "Прстен".
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је указао да је Удружење "Прстен", свјесно малобројности хрватског народа у БиХ, растерећено било каквих подјела у својој организацији, те да осмишљено и систематски спроводи политику унутрашњег интегрисања Хрвата.

"`Прстен` - покрет који повезује и спаја, доноси своје кључне организационе одлуке управо у времену када се Хрвати БиХ боре за пуну уставну равноправност, која им треба обезбиједити и правни легитимитет избора својих представника на свим административним нивоима власти", рекао је хрватски члан Предсједништва БиХ.

Удружење босанских Хрвата "Прстен" основано је 9. октобра 2005. године у Загребу. Конципирано је на регионалном принципу представника општина Посавине и средње Босне.

Ово удружење је водеће неполитичко и непрофитно удружење у Хрватској за промоцију и заштиту традиције, културе, привредне сарадње, дружења и хуманитарног дјеловања Хрвата у Хрватској и БиХ, с циљем очувања основних вриједности и јединства хрватског народа и његовог просперитета.