latinica  ћирилица
13/06/2018 |  17:34 ⇒ 22:41 | Аутор: РТРС

Цвијановић - Де Ланој: Српска испуњава све обавезе

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са извршним директором Међународног монетарног фонда Антонијем Де Ланојем.
Састанак са извршним директором ММФ-а - Фото: РТРС
Састанак са извршним директором ММФ-аФото: РТРС

На састанку је разговарано о финансијској и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, могућностима унапређења сарадње са ММФ-ом, као и о статусу аранжмана са овом међународном финансијском институцијом, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

Саговорници су током састанка изразили опредијељеност за наставак заједничких активности, те оцијенили да Република Српска испуњава своје обавезе и активно учествује у аранжману са ММФ-ом.

Предсједница Владе Жељка Цвијановић је истакла да је Република Српска посвећена развојним и реформским процесима, те да о томе најбоље свједоче макроекономски показатељи и континуиран економски раст.

Она је додала да ће Влада Републике Српске и у наредном периоду водити одговорну економску политику, која подразумијева спровођење различитих мјера и активности на унапређењу привредног амбијента, као и наставак дијалога са социјалним партнерима.