latinica  ћирилица
13/06/2018 |  13:13 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Поповић: Улагање у младе је инвестиција за развој друштва

Рудник и термоелектрана "Угљевик" од данас стипендира 90 студената из Републике Српске, чиме је број стипендиста овог енергетског гиганта прешао бројку од 200 младих и успјешних људи.
Бијељина - потписани уговори о стипендирању - Фото: СРНА
Бијељина - потписани уговори о стипендирањуФото: СРНА

Директор РиТЕ "Угљевик" Ђорђе Поповић рекао је новинарима да је ово наставак добре праксе предузећа које у континуитету брине о младима, њиховом развојном путу и могућностима, уз оцјену да друштво које не улаже у своје младе нема перспективу.

"РиТЕ `Угљевик` је лидер у томе, са жељом да успјешни млади људи у будућности дају допринос развоју своје земљи, а не да своје знање и памет продају негдје у свијету", навео је Поповић.

Он је у обраћању новим стипендистима на свечаности потписивања уговора у Управној згради РиТЕ "Угљевик" пожелио да стекну звања која су планирали и позвао их да та знања употријебе за развој овог и других предузећа у Републици Српској.

Према ријечима Поповића, РиТЕ "Угљевик" сваке године омогућава и великом броју свршених студената да се у овом предузећу стручно оспособе и положе приправнички испит, а неке од њих и радно ангажује, у зависности од образовних профила.

"За развој и опстанак наше земље превасходни је интерес да останемо своји на своме, а наш је циљ да томе допринесемо улагањем у младе, вриједне, успјешне и талентоване", закључио је Поповић.

Предузеће РиТЕ "Угљевик" је, према правилнику из 2017. године, кроз два јавна конкурса додијелило 60 стипендија студентима првог циклуса, 12 стипендија младима из осјетљивих категорија као што су дјеца погинулих бораца и инвалида рата и рада, преминулих радника предузећа, из социјално угрожених породица, као и ученицима генерације.

Од планираних 30 стипендија за студенте другог циклуса студија додијељено је 18 стипендија, јер се на конкурс пријавило само 19 кандидата од којих је 18 задовољило критеријуме.