latinica  ћирилица
13/06/2018 |  11:53 ⇒ 12:31 | Аутор: СРНА

Давидовић: Честитке Нанбудо центру за освојене медаље у Паризу

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић поручила је да чланови Нанбудо центра Бањалука заслужују честитке, јер су на Европском првенству у Паризу освојили златну медаљу и по два сребра и бронзе, што је потврда вриједног и преданог рада овог клуба.
Јасмина Давидовић са руководством и такмичарима Нанбудо центра Бањалука - Фото: СРНА
Јасмина Давидовић са руководством и такмичарима Нанбудо центра БањалукаФото: СРНА

Давидовићева је на данашњем пријему у Бањалуци за руководство и такмичаре Нанбудо центра нагласила да овај спортски колектив заслужује честитке и због посвећеног рада са младима, саопштено је из ресорног министарства.

"То заслужује честитке, а посебно желим да нагласим да је бављење овим спортом изузетно добро за здравље наше дјеце, јер омогућава њихов правилан физички развој", рекла је Давидовићева.

Она је захвалила представницима Нанбудо центра што дјеци из Дјечијег дома "Рада Врањешевић" омогућавају бесплатне тренинге и вјежбе.

Директор Нанбудо центра Саша Пурњага истакла је да су захваљујући подршци Министарства успјели да оду на такмичење у Француској на којем су остварили запажен резултат и са поносом представили Српску.

Он је нагласио да је циљ овог спортског колектива да се нанбудо што боље позиционира на спортској мапи.

Нанбудо је јапанска борилачка вјештина која има коријене у аикиду, каратеу и џудоу.