latinica  ћирилица
13/06/2018 |  10:19 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Бањалука- За подстицај запошљавања милион КМ

Град Бањалука објавио је данас јавни позив за додјелу средстава за подстицај запошљавања за 2018. годину, за шта је на располагању укупно 1.020.000 КМ.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Средства су намијењена за унапређење пословања привредних друштава и самосталних предузетника са подручја града, за самозапошљавање у производним, занатским, трговинским и услужним дјелатностима и први пут за оспособљавање средњих стручних школа за обављање ученичке праксе, саопштено је из Градске управе.

Од укупног износа подстицајних средстава, за суфинансирање дијела трошкова набавке основних средстава с циљем технолошког развоја малих и средњих предузећа планирано је 520.000 КМ.

За субвенције за преквалификацију радника с циљем обезбјеђења дефицитарних занимања и осигурања адекватне радне снаге која је неопходна за раст конкурентности предузећа и подстицање нових запошљавања планирано је 100.000 КМ.

Од укупног износа подстицајних средстава за суфинансирање набавке опреме за кабинете за практичну наставу средњих стручних школа предвиђено је 100.000 КМ, док је за субвенције за самозапошљавање намијењено 300.000 КМ.

На јавни позив могу да се пријаве привредна друштва и самостални предузетници, пословне јединице привредних друштава и издвојене пословне јединице самосталних предузетника регистроване на подручју града, који обављају производну или услужну дјелатност.

Рок за подношење пријава је 13. јул, а могу их поднијети и незапослена лица, пријављена на евиденцији бањалучке Филијале Завода за запошљавање Републике Српске и средње стручне школе, који испуњавају одређене услове.

Додатне информације у вези са позивом, могу се добити у градском Одјељењу за привреду на број телефона 051/244-444, локал 837 или мејлом /privreda@banjaluka.rs.ba/.