latinica  ћирилица
12/06/2018 |  16:36 | Аутор: СРНА

Санкције неће натјерати Москву да промијени спољну политику

Покушаји Вашингтона да санкцијама натјера Москву да промијени спољну политику неће успјети, саопштено је из руског Министарства спољних послова.
Вашингтон - Бијела кућа  (Фото.sfgate.com) -
Вашингтон - Бијела кућа (Фото.sfgate.com)

У саопштењу се наводи да, као што је и раније био случај, нове санкције неће натјерати Русију да промијени било шта у независној политици на свјетској сцени.

"Амерички политичари су и даље спутани илузијама о САД као глобалном чувару и својим неефикасним покушајима да повећају притисак на Русију само показују колико су беспомоћни", наводи се у саопштењу.

Министарство је покушаје САД да прикаже Русију као непријатеља назвало "кратковидим" и позвало Вашингтон да се суочи са правим пријетњама, јавио је ТАСС.

Америчко Министарство финансија јуче је увело санкције за тројицу руских држављана и пет компанија због наводних сајбер-напада против САД и њихових савезника.

Компаније којима су уведене санкције су "Диџитал секјурити", "ЕРП скен", "Ембеди", Научно-истраживачки институт "Квант" и "Дајвтехноцентар".

Лица која су уврштена на листу санкција су Олег Чирков, Владимир Кагански и Александар Трибун, који су, наводно, повезани са компанијом "Дајвтехноцентар".