latinica  ћирилица
12/06/2018 |  14:59 | Аутор: СРНА

У сриједу топло, спарно и нестабилно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује топло, спарно и нестабилно вријеме, уз смјену сунчаних периода са пљусковима и грмљавином.
Љето - Фото: ТАНЈУГ
ЉетоФото: ТАНЈУГ

Ујутру ће бити промјенљиво облачно, на југу и западу повремена киша и пљускови, док ће средином дана наоблачење донијети пљускове са грмљавином, а могуће су и локалне непогоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На истоку и крајњем сјеверу дуж ријеке Саве очекују се јаче падавине, док ће понегдје бити и јаког до олујног вјетра и града.

Дуваће слаб југозападни вјетар, који ће при пљусковима понегдје бити појачан, подаци су Федералног хидрометеролошког завода.

Минимална температура ће бити од 15 до 21 степен Целзијусов, а највиша дневна од 26 до 33 степена Целзијусова.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 18, Гацко, Хан Пијесак, Калиновик, Невесиње, Мраковица и Иван Седло 26, Ливно и Соколац 28, Билећа и Требиње 29, Мркоњић Град, Шипово и Сарајево 30, Фоча, Србац, Бугојно, Градачац, Груде, Јајце, Широки Бријег и Сребреница 31, Рибник, Рудо, Бихаћ, Мостар, Тузла и Зворник 32, Бијељина, Брчко, Добој, Сански Мост, Вишеград и Столац 33 и Бањалука 34 степена Целзијусова.