latinica  ћирилица
12/06/2018 |  14:47 | Аутор: Агенције

Мамић ускоро на Интерполовој потјерници

Осјечки суд издао је налог за расписивање домаће и међународне потјернице за Здравком Мамићем, једним од челних људи ФК Динамо.
Здравко Мамић (Фото: FaH) -
Здравко Мамић (Фото: FaH)

Како наводе хрватски медији, издат је и посебан налог за ЕУ.

Мамић је прошле седмице осуђен на 6,5 година затвора за извлачење новца из Динама, али пресуду није саслушао у судници у Осијеку, јер је дан раније отишао у Међугорје у БиХ.

Мамић је осуђен због штете нанијете Динаму у износу од 15,5 милиона евра и за утају пореза од 1,2 милиона. Он се терети да је то учинио трансфером хрватских репрезентативаца Луке Модрића и Дејана Ловрена.

Уз Мамића су за крађу из Динама осуђени његов брат Зоран, директор Хрватског фудбалског савеза и бивши директор Динама Дамир Врбановић и порезник Милан Пернар.

Здравко Мамић је осуђен укупно на 6,5 затвора, Зоран Мамић на четири године и 11 месеци, Милан Пернар на четири и два месеца, а Дамир Врбановић на три године. Поред тога, одузета им је и стечена материјална корист.

Суд је пресудио и да Мамић мора да врати око седам милиона евра, а новац са рачуна ће му се скинути када пресуда постане правоснажна.

Мамић међутим не намјерава да се врати у Хрватску, јер има и држављанство БиХ, а БиХ је саопштила да нема основа да изручи свог држављанина.