latinica  ћирилица
12/06/2018 |  12:48 ⇒ 14:40 | Аутор: Агенције

Дивчибаре- Аутомобил покосио групу дјеце, погинуо дјечак

Тешка саобраћајна несрећа догодила се данас у 10.15 часова на Дивчибарима када је аутомобил марке тојота ударио у групу дјеце која су прелазила улицу. У несрећи је десетогодишњи дјечак преминуо на лицу мјеста.
Аутомобил налетео на колону деце на Дивчибарама, страдао дечак - Фото: Screenshot
Аутомобил налетео на колону деце на Дивчибарама, страдао дечакФото: Screenshot

У несрећи су повријеђене и двије десетогодишње дјевојчице којима се љекарска помоћ указује у Ваљеву. Како се сазнаје, дјевојчице су задобиле лакше тјелесне повреде.

Како РТС сазнаје, сва дјеца су из Суботице и била су на рекреативној настави, данас је требало да путују кући.

Како јављају медији, колона ученика организовано је прелазила улицу, а возило тојота којим је управљао В. В. кретало се из правца Каоне ка центру Дивчибара. Аутомобил се није зауставио, већ је прешао на лијеву страну и на тротоару ударио у групу дјеце.

Возило је налетјело на дјецу у тренутку када је већ више од пола колоне прешло на другу страну улице у непосредној близини хотела "Пепа" гдје су дјеца била смјештена.

Аутомобил који је изазвао несрећу је београдских регистарских ознака, а према првим резултатима истраге аутомобилу су отказале кочнице.

Ухапшен возач аутомобила који је усмртио дјечака 

Полиција у Ваљеву ухапсила је В.В. /43/ из Београда,  који је данас на Дивчибарама аутомобилом усмртио десетогодишњег дјечака, саопштено је из МУП-а Србије.

В.В. је ухапшен због основане сумње да је починио тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја и он ће у законском року бити спроведен надлежном тужилаштву.